Maandelijks archief: juli 2015

Pirelli komt teams tegemoet

Als het aan bandenleverancier Pirelli ligt mogen de teams volgend jaar zelf bepalen met welk rubber er wordt gereden. De Italianen reageren hiermee op een voorstel van de Strategy Group. Dit gremium, waarin de zes grootste renstallen zijn vertegenwoordigd wil de Formule 1 aantrekkelijker maken. Eén van de ideeën is om de teams meer vrijheid te geven in de bandenkeuze.

dell-pirelliNu is het nog zo dat Pirelli bepaaltbepaalt met welke twee van de vier beschikbare compounds gereden wordt, maar de bandenleverancier denkt akkoord te kunnen gaan met het voorstel van de Strategy Group.

Bron: http://www.grandprixradio.nl

Jenson Button nieuwe Jeremy Clarkson?

jenson-button_2264134b

Het Top Gear-team Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond maakte gisteren dan eindelijk bekend dat ze vanaf volgend jaar een autoprogramma gaan maken voor Amazon Prime, en dat voedt de geruchten over het team dat bij de BBC het nieuwe Top Gear gaat maken. DJ Chris Evans was al aangekondigd als presentator, maar nu duiken er geruchten op dat Jenson Button hem wel eens kon gaan vergezellen. De Daily Mail, normaal gesproken niet één van de betrouwbaarste tabloids van Engeland, weet te melden dat Button goed bevriend is met Evans en dat de BBC binnen niet al te lange tijd met een aankondiging komt. Wordt vervolgd.

Bron: http://www.grandprixradio.nl

Renault gaat voor ‘young drivers programme’

b_1440_0_0_10_images_Formule1_retro_Fernando_Alonso_Renault_GP_Duitsland_2008

De toekomst van Renault ligt in het opleiden en begeleiden van jong racetalent en niet in het financieren van raceklassen zoals de Formula Renault 3.5. Dat zegt Cyril Abiteboul chef van Renault Sport in een interview met Motorsport.com. Volgens Abiteboul wil het Franse merk in navolging van Red Bull een ‘young driver programme’ opzetten en daarmee aansluiting zoeken bij een nieuw op te zetten F2-kampioenschap. Renault zou hiermee twee doelen voor ogen hebben: marketing en kostenreductie.

Uit het oogpunt van marketing zou het interessant zijn als jong talent als “ambassadeurs van Renault” in de Formule 1 terecht komen. Abiteboul noemt hierbij als ultieme voorbeeld Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Die eerste wordt alom gezien als Renault-protegé, maar wat weinig mensen weten is dat ook Hamilton zijn single seater debuut maakte voor Renault (in 2001 in de Formula Renault).

Naast erkenning van Renault als opleidingscentrum, hoopt Abiteboul met een ‘young driver programme’ ook de salariskosten voor een eventuele terugkeer in de Formule 1 te drukken. Volgens de Fransman hoeft men alleen maar naar de salarissen van de Red Bull-rijders en Mercedes-coureurs te kijken om te zien hoe het moet. Eigen talent laten doorstromen is altijd goedkoper dan het binnenhalen van toprijders, aldus Abiteboul die in het interview overigens niet expliciet aangeeft dat Renault ook daadwerkelijk als zelfstandig team terugkeert in de Formule 1.

Bron: http://www.grandprixradio.nl

Mercedes flirt met Red Bull

3f84505517

Mercedes zou er geen bezwaar tegen hebben om motoren te leveren aan Red Bull Racing, mocht dat team niet verder gaan met Renault. De relatie tussen Red Bull en de Franse motorleverancier is flink bekoeld. Mocht Renault (samen met Lotus) weer een eigen fabrieksteam beginnen en Red Bull de rug toekeren dan zal men in Milton Keynes op zoek moeten naar een nieuwe krachtbron. Mercedes is volgens teambaas Toto Wolff bereid die motoren te leveren: “eigenlijk moet je de tegenstander niet sterker maken, maar we moeten wel een balans zien te vinden tussen egoïsme en het belang van de Formule 1”, aldus Wolff in Sport Bild. Mercedes levert dit seizoen motoren aan Williams, Force India en Lotus.

Bron: http://www.grandprixradio.nl

Verstappen oefent manueel starten op filmdag

2015australiafr01

Scuderia Toro Rosso heeft de tweede toegestane filmdag benut om zich voor te bereiden op het verbod op rijdershulp bij de starts dat vanaf de Belgische Grand Prix van kracht is. Max Verstappen zat vandaag achter het stuur van de STR10 op het circuit van Imola.

De jonge Nederlander was vooral bezig met het oefenen van manueel starten in de pitstraat, zo meldt motorsport.com. Verstappen en Toro Rosso hebben zo vlak voor de verplichte zomervakantie alvast nuttig werk verricht met het oog op het vervolg van het seizoen.

De Italiaanse renstal heeft ook de oorzaak voor de uitvalbeurt van Carlos Sainz in Hongarije achterhaald. De Spanjaard kampte met een verlies aan druk in het turbosysteem door een kapotte pipe ring clamp. Het was de derde race op een rij dat hij uitviel.

Bron: http://www.f1today.nl

SOLID OPENING DAY FOR VAN DER MARK IN SEPANG

Friday_Portimao_2015

Pata Honda rider Michael van der Mark finished today’s opening two free practice sessions in tenth place on combined times at Sepang in Malaysia. With mixed weather conditions covering the two sessions, overall times were based on this morning’s dry free practice. After a heavy rain shower during the lunch break, the 45-minute afternoon session started with the circuit still damp. Like many other riders, Van der Mark opted to remain in the pitbox until the track began to dry late In the session. Van der Mark ended the session fifth fastest.

Michael van der Mark – P10, 2m05.986s: “This morning I had to get used to my usual CBR after the Suzuka 8 Hours last weekend, but after a couple of laps I felt pretty comfortable again and found some good progress. I stayed out quite a long time because I knew I needed those laps and afterwards we tried a couple of adjustments on the bike. I improved my time and we had planned a couple more small changes with suspension and electronics for the afternoon. It wasn’t wet enough for a full wet setting and it wasn’t dry enough to try the changes so we couldn’t do very much. At the end of the day I’m quite happy, and the gap to the front guys is not as big as it has been recently.”

Bron: http://www.michaelvandermark.nl

Blijven bij Toro Rosso het beste voor Verstappen

SUZUKA,JAPAN,03.OCT.14 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Japan, Suzuka International Racing Course. Image shows test driver Max Verstappen (NED/ Scuderia Toro Rosso). Photo: Getty Images/ Peter Fox - For editorial use only. Image is free of charge.

Het is voor Max Verstappen het beste om ook volgend seizoen voor Scuderia Toro Rosso te racen. Dat heeft vader Jos Verstappen herhaald in gesprek met Turun Sanomat. Rondom Max Verstappen gonst het van de geruchten over een mogelijke transfer naar een topteam.

Het zou voor zijn ontwikkeling beter zijn als hij bij Toro Rosso blijft. Dat is de opvatting van Jos Verstappen. “Het is in deze fase van zijn carrière belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen en bij Toro Rosso krijgt hij de kans om zich in de luwte te ontwikkelen.”

“Max is een vechter. De races gaan heel goed en hij werkt hard aan het verbeteren van de kwalificaties. Het is lastig door het krappe raamwerk waarin de banden optimaal functioneren. Maar Max levert goed werk en het team is tevreden. Toro Rosso gaat de juiste kant op en hopelijk is het met de betrouwbaarheid van de motor de rest van dit seizoen ook beter gesteld.”

Bron: http://www.f1today.net

WSBK | Sepang | Vrije Training 1 + 2

0301_02_Aragon_GB45289

Michael van der Mark staat na de eerste dag op Sepang tiende. De coureurs zetten hun snelste tijden in de eerste droge training. De tweede training werd verreden op een natte baan. Gastrijder Max Biaggi zette de snelste tijd op de vrijdag in Maleisië.

De Rotterdammer was na de eerste vrije training tiende en gaf in deze sessie 1.163 seconde toe op Max Biaggi. De Italiaanse wildcardrijder stond met zijn Aprilia de gehele training bovenaan in de tijdlijst en noteerde een 2:04.823 als snelste tijd. Teammaat Sylvain Guintoli was vijfentwintigduizendste sneller dan zijn Nederlandse teammaat en staat daarmee negende na de vrijdagtrainingen. Van der Mark liet zich in de eerste sessie goed zien en stond de hele training binnen de top-tien.

Tijdens de tweede World Supersport training begon het regenen. De tweede Superbike-sessie werd ook verreden op nat asfalt en er was daarom ook weinig actie op de baan. In het laatste deel van de sessie werd het droog en gingen er een aantal coureurs de baan op, waaronder Van der Mark. De Nederlander noteerde de vijfde tijd in deze sessie. Chaz Davies was de snelste in de tweede training, voor Alex Lowes.

Uitslag | Vrije Training 1 + 2

1. Max Biaggi | Aprilia | 2:04.823

2. Chaz Davies | Ducati | + 0.149

3. Jonathan Rea | Kawasaki | + 0.559

4. Tom Sykes | Kawasaki | + 0.668

5. Leon Haslam | Aprilia | + 0.710

6. Jordi Torres | Aprilia | + 0.800

7. Alex Lowes | Suzuki | + 0.983

8. Randy de Puniet | Suzuki | + 1.097

9. Sylvain Guinitoli | Honda | + 1.138

10. Michael van der Mark | Honda | + 1.163

Bron: http://www.dutchmotorsport.nl

Spa Francorchamps Crash Trofee Abarth Eau Rouge

24 Hours Of Spa 2015 / Start, Night, Pitstop, Safetycar and Fireworks

FB_IMG_1437948677576

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152999039520770&id=545270769&ref=fbwaexpcopy